SCHILDEREN, SCHETSEN en WORKSHOPS

SCHILDERTHEMA’s

 • Abstraheren (een onderwerp onderwerp terugbrengen naar vlak en lijn)
 • Werken met complementaire kleuren (geel+paars, rood+groen, blauw+oranje)
 • Stijlverandering (bijv. van fysieke naar expressief)
 • Opblazen (een detail van een voorwerp sterk uitvergroten)
 • Van zwart/wit kopie naar kleur
 • Een voorstel van jou/jullie, welke ik dan ga uitwerken.

SCHETSEN

 • Urban sketching (in perspectief een stukje buitenwereld schetsen op aquarelpapier en kleur potlood of aquarelverf)

Een dagdeel schilderthema van schetsen 2 uur; incl. drankje en lekkers. Het gebruik van al het basismateriaal zoals schilderpalet. kwast, paletmes, acrylverf, diverse tekenmaterialen, schilderkarton, aquarelpapier, schetspapier, glazen pot, lapjes enz. is inbegrepen. Voor €30,- is een dagdeel te volgen van 10.00 tot 12.00 uur of van 14.00 tot 16.00 uur. Optioneel is een avond van 19.00 tot 21.00 uur.  

Een dag is van 10.00 uur tot 15.00 uur; incl. drankje en lekkers en een goede lunch. Het basismateriaal, zoals hierboven is beschreven, is inbegrepen. Een (thema-)dag-workshop is te volgen voor €65,-

SCHILDEREN AAN EIGEN WERK

 • Wil je liever met jouw schilderwerk bij mij komen schilderen (met gebruik van verf en het benodigd materiaal zoals kwasten, enz.) omdat je vragen hebt en verdere begeleiding fijn vindt, dan kan dat ook. Onder het genot van een kopje koffie gaat dat zeker lukken!

Een dagdeel of dag is qua tijd zoals beschreven bij Schilderthema’s en Schetsen en is te volgen voor respectievelijk €25 of €55.

WORKSHOPS

 • Werken op dik folie (met papier, divers teken- en/of schildermateriaal, evt. met printafdruk)
 • Werken op plexiglas (vervolg op Werken op folie; met acrylverf, papier, tekenmateriaal)
 • Werken op schilderdoek 1 (met papier en divers teken- en/of schildermateriaal)
 • Werken op schilderdoek 2 (reliëf, pasteus, met zand e.a. materiaal)
 • Werken als Mondriaan (vlak en lijn, verf en tape)
 • Het ‘aantasten’ van een foto of plaat op dik papier (schuren, krassen, schilder, teken, toevoegen)
 • Werken met paraffine en divers teken- en/of schildermateriaal (op aquarelpapier)
 • Een collage of decollage maken (op schilderdoek, div. soorten papier, foto, teken- en/of schildermateriaal)
 • Een LEPORELLO maken (het maken van een klein zigzagboekje met hierin [doorlopende] werken van jouw Urban Sketching, je werken met mixed media of je werken met divers teken- en schildermateriaal).

Een dagdeel-workshop duurt 2 uur; incl. drankje en lekkers. Het gebruik van al het materiaal is inbegrepen. Voor €35,- is een dagdeel workshop te volgen.

Een (thema-)dag-workshop is van 10.00 uur tot 15.00 uur; incl. drankje en lekkers, lunch. Al het basismateriaal is weer inbegrepen. Een (thema-)dag-workshop is te volgen voor €75,-

!! Verdere informatie Bij mij kun jij kiezen op welke dag en welk dagdeel jij wilt schilderen of jouw workshop wilt volgen. Het aanbod van de schilderthema’s en workshops wordt soms gewijzigd of uitgebreid. Ik heb nog veel meer in petto! Blijf hiervoor op mijn website kijken.

In overleg kan ook worden gekozen voor: – een avond van 19.00 tot 21.00 uur, – een thema-dag-workshop voor een groepje van 4 of 5 personen (leuk als cadeau voor iemand!) – schilderen of een workshop aan huis! – schilderen of een workshop voor kinderen (minimaal 2 kids) – het verzorgen van een kinderpartijtje (max. 6 kids)

In de workshops en bij het schilderen, komen het materiaalgebruik en de diverse technieken al werkend ter sprake. Het schilderthema dat jij kiest, heb ik uitgewerkt: je krijgt een stukje achtergrond, uitleg en zo nodig voorbeeldmateriaal (eigen werk, boek of plaat). Wanneer je extra veel bijzonder materiaal zoals bijvoorbeeld folie wilt gebruiken, dan kan dat bij mij worden aangeschaft. Het plexiglas wordt apart besteld. Eigen schilderkleding is handig. Er kan bij mij gewerkt worden op 1,5mtr. afstand en zo lang als nodig is, draag ik een mondkapje. Alles gaat volgens de corona-regels die op dat moment gelden.

Ik hoop dat ik je met bovenstaande enthousiast hebt gemaakt om een ​​geheel eigen werk te komen maken!

Tot later?

kies een workshop  –  kies een datum  –  en laat weten dat je komt

Een kleine groep krijgt bij mij maximale aandacht!

Mijn naam is Gerda de Jong. Jarenlang heb ik ervaring opgedaan in het schilderen en het werken met mixed media (inkten, basaltpoeder, papier, paraffine, pigmenten, natuurlijke materialen, enz.). Mijn kennis en ervaring deel ik graag met jullie. Door vragen te stellen kan ik jullie helpen datgene vorm te geven wat jullie voor ogen hadden!

Vriendelijke groet en tot later, 

Gerda

0622502395

Mahlerstraat 6

3816 LW Amersfoort

jonger2255@gmail.com

www.schilderijwebwinkel.nl

Instagram: gerda.de.jong

ATELIER gee.de.jee